REEBOK CROSSFIT GAMES

18.03.2014 23:25

    Chcel by si sa o CrossFit Games dozvedieť viac? Tak neváhaj a prečítaj si článok, ktorý sme si pre teba nachystali o tomto jedinečnom podujatí na našej stránke! Čítať ďalej >>>

    Prichádza prelom februára a marca, v ktorom už netrpezlivo všetci CrossFit-eri očakávajú zahájenie každoročných CROSSFIT GAMES! Jediný, skutočný a najnáročnejší test, ktorého účelom je nájsť najschopnejšieho človeka na svete (Fittest on Earth™), čo sa týka fyzickej pripravenosti, sily, obratnosti, rozumu a všestrannej znalosti širokého spektra pestrých cvičebných prvkov. Úlohou hier nie je zostavenie ideálneho tréningu alebo tréningového programu ale otestovanie celkovej telesnej kondície jednotlivých atlétov po všetkých stránkach. Samotné CROSSFIT GAMES sa skladajú z 3 nadväzujúcich častí: THE OPEN, REGIONALS a samotných GAMES.

CROSSFIT GAMES OPEN

    Tak ako každý rok aj v roku 2014 začínajú hry celosvetovým OPEN závodom, do ktorého sa prihlasujú uchádzači so snahou porovnávať sa s celosvetovou CrossFit-ovou špičkou. V roku 2013 bolo prihlásených takmer 140.000 atlétov z celého sveta.

    V priebehu piatich týždňov bude postupne odhalených päť tréningov, v ktorých sa budú snažiť jednotlivci muži, jednotlivci ženy a zmiešané tímy (3 muži + 3 ženy) dosiahnuť čo najlepšie skóre. Svoje výkonu budú odosielať do oficiálneho rebríčka, na základe ktorého si bude môcť každý jeden atlét pozrieť v aktuálnom čase ako v porovnaní s ostatnými v tréningu obstál.

    CROSSFIT GAMES používajú relatívny bodovací systém, ktorý je nastavený tak, že sčítava jednotlivé umiestnenia v každom z piatich OPEN tréningov a zoraďuje atlétov podľa súčtu pozícií od najmenšieho = prvý po najväčšie = posledný. Aby mohol byť tréning zaradení do rebríčka musí byť vykonaný v oficiálnej CrossFit pobočke (Affiliate), kde bude posúdený riadne zaškoleným rozhodcom alebo sa atlét pri danom tréningu natočí (kdekoľvek na svete) a odošle video spolu s dokumentáciou do centrály. Odmena za víťazstvo v jednotlivých tréningoch predstavuje 2014 USD.

CROSSFIT GAMES REGIONALS

    Po dokončení posledného OPEN tréningu, sa na základe dosiahnutých výsledkov v jednotlivých týždňoch, zostaví konečný rebríček s umiestnením jednotlivých atlétov. Na regionálne kolo sa kvalifikuje celkovo 48 mužov, 48 žien a 30 zmiešaných tímov z každého zo 17tich regiónov, ktoré pozostávajú z 10 regiónov USA, 2 regiónov Kanady, Európy, Ázie, Austrálie, Afriky a Latinskej Ameriky.

 

    CROSSFIT GAMES REGIONALS predstavujú miesto, kde sa po prvý krát budú môcť atléti porovnať tvárou v tvár svojim konkurentom a zabojovať o vytúžené a veľmi cenené pozície na veľkých CROSSFIT GAMES. Je to trojdňový test, ktorý preverí rozsah a šírku telesných schopností atlétov. Sekundu po sekunde, opakovanie po opakovaní, tréning po tréningu budú hnaní dopredu neutíchajúcimi fanúšikmi priamo v publiku, ktorí prídu podporiť svojich obľúbených športovcov ako aj ľuďmi u televíznych prijímačoch, ktorí budú môcť sledovať regionálne zápolenie v priamom prenose. Pre prvých troch na každom regionálnom zápolení je nachystaná odmena 3000/2000/1000 USD.

CROSSFIT GAMES

    Na záverečnom podujatí z tejto série budú pozvaní po 3 zástupcovia z regiónov USA, Európy a Austrálie. 2 zástupcovia z regiónov Kanady a po 1 zástupcovi z Ázie, Afriky a Latinskej Ameriky. 43 najlepších mužov, 43 najlepších žien a 43 najlepších zmiešaných tímov sa stretne na jedinom mieste v USA, kde sa spoločne pobijú o titul Fittest on Earth™.

               

    CROSSFIT GAMES predstavujú jednovíkendové zápolenie tých najlepších atlétov z celého sveta, v ktorom bude preverená ich celková pripravenosť na toto podujatie. Atléti celý rok trénujú bez akejkoľvek vedomosti o tom, čo ich na hrách čaká. Jednotlivé tréningu budú pre nich zverejnené až tesne pred jednotlivými zápoleniami. Len pár minút pred daným tréningom sa športovci dozvedia, čo ich vlastne čaká a neminie. Od horských prašných šprintov cez nosenie pieskových vriec až po plávanie v oceáne. Organizátori sľubujú opäť nové nezabudnuteľné prekvapenia, ktoré si chystajú aj tento rok pre pozvaných atlétov. To je skutočný a jediný najnáročnejší test na svete! To sú REEBOK CROSSFIT GAMES! Pre najlepšieho muža a najlepšiu ženu čaká okrem titulu Fittest on Earth™ aj finančná odmena 275.000 USD. Najlepší tím si rozdelí 40.000 USD.